úterý 22. října 2013

Je kyberšikana špatná?

Zamyslete se, zda je kyberšikana špatná či je neškodná?

56 komentářů:

  1. Ano je špatná. Někteří lidé ,kteří byli zasaženi kyberšikanou spáchali sebevraždu. (nebo se pokusili)

    OdpovědětVymazat
  2. Je špatná, fyzicky ani ne, ale hlavně psychicky. Někteří lidé se pokusili i o sebevraždu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu by nemohla být kyberšikana špatná fyzicky.

      Vymazat
  3. Je špatná :))
    http://www.nebudobet.cz/?page=nasledky-kybersikany

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napiš, co na odkazu je k vidění. Ať každý ví, co tam najde.

      Vymazat
  4. Samozřejmě že je špatná! Je hodně příběhů kde si šikanovaný sáhl na život!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikanovaný si může sáhnout na život (pokusit se o sebevraždu)!!!!!

      Vymazat
  5. Je velmi špatná. Hodně lidí spáchalo sebevraždu nebo mají celoživotní trauma.

    OdpovědětVymazat
  6. Je velice špatná a můžeme za to být i trestně stíháni. Dotyčný si může klidně ublížit nedej vzít si i život!

    OdpovědětVymazat
  7. Kyberšikana je rozhodně špatná. Lidé, kteří si kyberšikanou prošli můžou mít psychické problémy, nebo se pokusili spáchat sebevraždu.

    OdpovědětVymazat
  8. Ano je špatná. Řada jejích projevů může spadat do oblasti kriminálních činů a hodně lidí kvůli ní spáchalo i sebevraždu.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Je velmi špatná. Hodně lidí spáchalo sebevraždu nebo mají celoživotní trauma.

    OdpovědětVymazat
  11. Byla by špatná i kdyby kvůli ní lidi nepáchali sebevraždu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ANO! Ikdyby lidé nespáchali kvůli kyberšikane sebevraždu, byli by na tom hodně psychicky špatne a někteří by měli s tímto potíže po cely svůj život. Pro člověka je to obrovský blok, který je těžký překonat.

      Vymazat
  12. Je škodlivá ve všech případech, je nebezpečná, kvůli tomu, že děti si můžou všechno připustit (a to ne jenom můžou, ale pokud je kyberšikana opravdu rozvedená do koláží s našimi fotkami, ztrapňujícími videi až vyhrožováním, tak pokud to někomu neřeknou, nedokáží si samy poradit), můžou se zabít a i když to takto nekončí. Zmenšuje seběvědomí, člověk má pocit nejistoty, bojí se, může se z toho i zbláznit. Následky jsou špatné stejně jako kyberšikana sama.

    OdpovědětVymazat
  13. Mnozí pište, že se kvůli ní páchají sebevraždy. Napište i něco nového. Představte si sebe, že jste brutálně kyberneticky šikanovaní. Budete hned myslet na sebevraždu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslel bych na sebevraždu, ale na pomstu.

      Vymazat
    2. Co když Tě celá škola viděla poníženého na internetu. Opravdu si myslíš, že pomsta Tě zbaví utrpení či videa na tisíci počítačích?
      Jak by sis tu pomstu představoval?

      Vymazat
    3. Ne, nejlepší bude to říct první rodičům...ti by s tím měli něco udělat, a nebo ohlásit Policii ;)

      Vymazat
    4. Štěpo tím chceš jako říct že bys mu udělal to samé co on tobě?

      Vymazat
    5. Tak nejdřív bych se cítila asi špatně a poníženě a přemýšlela bych co jsem tomu člověku udělala. Ale určitě bych to někomu řekla.

      Vymazat
    6. Radko, co když už budeš dospělá, např. 30 roků. I pak to řekneš rodičům?

      Vymazat
    7. Já bych asi taky myslela na sebevraždu. Toho dotyčného to hned napadne a zkusí to, protože všichni se mu smějí a ten dotyčný je úplně zmatený a nechce už to snášet a k tomu je úplně na dně a tak to prostě zkusí. Dokud to někdo nezažije tak neví jaké to je. Mají jen slova a názory, ale pokud to zažiješ tak ty pocity máš a jsou hrozný.....

      Vymazat
  14. Kyberšikana je velkým problémem v řadě zemí. Řada zemí kvůli ní přijímá nové zákony a bezpečnostní opatření (např. Polsko filtruje na školních sítích přístup k internetu a zakáže dětem používat na školách mobilní telefony, Jižní Korea přijímá rozsáhlé restriktivní úpravy ohledně využití internetu), některé země už dokonce ustavily speciální policejní vyšetřovací týmy určené pro boj s kyberšikanou (např. Jižní Korea, kde kyberšikana představuje vážný celospolečenský problém).[1] V USA je kyberšikana od roku 2006 federálním zločinem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden krásný vecer si projíždím na netu něco o kyberšikane a dost jsem se zarazila a taky pobavila. Mony tady máme psát naše názory a ne, že jdeš na wikipedii a okopirujes hned první článek, který najdeš. To si nám tu rovnou mohla nechat odkaz a popsat co tu najdeme;) Vůbec se mi toto nelíbí! Myslím, že jsi dost chytrá na to, abys vymyslela něco svojeho a hlavně originálního!

      Vymazat
  15. Rozhodně, protože před ní nemá člověk klidu ani doma.Pro některé může být ještě nepříjemnější ( fotky s nahatými a podobně)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co když o tom nebudeš vědět? Jsou stále lidé bez počítače/internetu či mobilního telefonu.

      Vymazat
    2. Kdybych neměla počítač nebo internet a nikdo by mi to neřekl, tak by mě to netrápilo, protože bych o tom nevěděla. Ale myslím si, že by mi to někdo řekl. To bych to sice potom neviděla každý den, ale bylo by mi nepříjemné stejně jako bych měla internet.

      Vymazat
    3. no tak třebas iPad, tablet atd... no

      Vymazat
    4. nic dalšího mě nenapadá :/

      Vymazat
  16. Nad tím snad ani nepřemýšlet, zda je špatná. Rozhodně že je! Nikdy to nikomu nic dobrého nepřineslo. Proto by o tom děti i ostatní lidé měli dobře vědět a pokud se s kyberšikanou setkají, tak aby byli schopní se s ní vypořádat nebo správně zareagovat. O kyberšikaně se sice ví, ale mnozí ani neví, jak se projevuje. Myslím si, že v budoucnu s postupem dalších technologií bude kyberšikana stále častěji a bude i nebezpečnější, proto by se měla řešit a nedávat na ní lehkou váhu. Někdy může být totiž dokonce i horší než normální šikana.

    OdpovědětVymazat
  17. Rozhodně špatná je! :) sice agresor má s toho zřejmě radost a těší ho to ... ale oběť je většinou psychicky zhroucená a to může vést i k sebevraždě.
    Znám holky co byli kyberšikanovány ... když si na to teď vzpomenou ... pořád si říkají jak toho mohl být někdo schopný a jak se k nim mohli ostatní přidat a otočit se k nim záda .. nejhorší na tom je že někteří lidé těm pomluvám věří ...

    OdpovědětVymazat
  18. určitě je hodně pro agresora zábava, pro "oběť" může znamenat i konec života

    OdpovědětVymazat
  19. Kyberšikana je určitě špatná. Děti se již učí zacházet s počítačem a mobilním telefonem. Kyberšikana se objevuje v sms zprávách, e-mailech, na blozích a sociálních sítích. Pro tyrany je to mnohem snazší způsob, jelikož sedí doma u počítače a většinou anonymně vystavují a šíří materiály, které jinému dítěti ubližují.

    OdpovědětVymazat
  20. Kyberšikana je špatná v tom ohledu, že oslabenější tímto způsobem šikanovaný člověk se může lehce vzdát svým životem, protože to psychicky neunese. Je to otázka ale i toho, jak je vážná situace, nemusí to totiž unést ani ten "silnější". Tento způsob šikany provozují hodně nudící se lidi, kteří nemají nic jiného na práci a žádnou jinou zábavu, než posmívat se za cizí neštěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu to dělá jen nudící se člověk? Co třeba frustrace z nepochopení, ze závisti, ...?

      Vymazat
    2. Však takto je to myšlené! Toto je nudící se člověk, kterému se jeho život nelíbí a potřebuje si ho tímto způsobem osladit!:)

      Vymazat
    3. Děkuji za vysvětlení. Stále si myslím, že například pomsta není nuda.

      Vymazat
    4. Ale proc pomsta? To si myslite, ze ta i vse resi? Kdychom se ale porad mstili s druhymi lidmi,nikdy se nedopracujeme k nejake domluve.

      Vymazat
    5. Kiko, ve chvíli kdy někdo něco někomu závidí, je mu ukradená domluva. Na co domluva? Přece on má cíl druhého ponizit, aby se cítil o něco líp a nějakou domluvu vůbec neřeší.;)

      Vymazat
  21. Kyberšikana je rozhodně špatná v tom, že ti psychicky "slabší" to nemusí v žádném případě vůbec unést a šáhnou si na život. Pro agresora určitě "zábava" ale pro toho šikanovaného ne. Bohužel je neuvěřitelné, že lidé tomu věří a toho ublíženého prostě ignorují ..... a nikdo mu většinou nepomůže. A ve většině případech se to řešilo až po tom co si ten člověk sáhl na život...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak by ses zachovala Ty? Je to opravdu tak snadné říci? Co když se pak obrátí celý kolektiv i proti Tobě? Každá šikana a kyberšikana, když není zachycená v čas, přeroste do celotřídní záležitosti, kdy počet šikanovatelů postupně roste. Postavíš se proti celé třídě?

      Vymazat
  22. Rozhodně ano ... Já osobně bych ji nikdy nechtěla zažít. To ponižování a zesměšnění :-( i když pro agresora to je veliká zábava (atˇ se stydí)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi ironické že ten agresor se s toho baví a má radost... ale kdyby se to dělo mu ... tak bude chudák oběť on

      Vymazat
    2. Jsou to dobří manipulátoři. Nečiň jinému, co sama nemáš ráda. Je potřeba se bránit. I když vím, že se říká, že nejlepší obrana je útok.

      Vymazat
    3. Ano, ale někdy útok je tím nejlepším řešením...

      Vymazat
  23. To je jasné ,že kyberšikana je špatná. Špatná je i slabé slovo.Hodně lidí si kvůli tomu ,že nějaký hodně znuděný člověk sedí pořád na internetu a vymýšlí nejrůznější způsoby jak toho člověka zesměšnit vzalo život.Rozhodně by všichni lidi , nejčastěji děti měli vědět jak se zachovat když se něco takového stane, aby se předešlo co nejvíce případů a kyberšikana tak poklesla).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Špatná věc se nám může stát kdykoliv a kdekoliv. Je důležité vědět, jak se v situaci zachovat. O to se tak trochu snažíme i v informatice.

      Vymazat
  24. Kyberšikana je velmi špatná! Pokud už se to někomu stane, mel by to oznámit své blízké osobě a poté to řešit dál, popřípadě u menších dětí to oznámit dospělému. Pokud se to nevyřeší za včasu, může se zvyšovat nárůst agresorů., čímž to bude ohodne horší pro oběť a někdy to dopadne hůř než se zdá.

    OdpovědětVymazat